Hypotheken

Een hypotheek sluit je niet zomaar. Daar gaan een aantal gesprekken aan vooraf. In veruit de meest gevallen betreft het 3 afspraken.

Wat wij u zonder meer kunnen bieden is een kosteloos eerste gesprek, waarin wij u helpen om het gewenste hypotheekbedrag vast te stellen, en de maandelijkse lasten die daaruit voortvloeien. Bovendien zetten wij daarbij de verschillende hypotheekvormen voor u op een rijtje. Tevens komt uw specifieke klantprofiel aan bod (zie formulieren) en bespreken wij onze tarieven.

Lizzy met klanten

Wanneer u bij uw makelaar slaagt en inderdaad een koophuis heeft gevonden, kunt u besluiten met ons in zee te gaan voor de financiële inrichting. U komt dan letterlijk met de koopakte op zak bij ons langs. In deze fase bekijken we nogmaals welke hypotheekvorm het beste aansluit bij uw wensen en uw situatie, vast/flexibel, hoog/laag, sparen/beleggen/ aflossen enzovoort.  Wij zijn ongebonden en kunnen dus offertes aanvragen bij verschillende banken en verzekerings-maatschappijen. Vanaf deze fase werken wij op vast of uurtarief, al naar gelang uw wensen.

Zodra de, op basis van het klantprofiel, aangevraagde offerte bij ons binnen is, maken wij een afspraak om deze met u te bespreken. Wij sluiten de gekozen hypotheek voor u af en dragen zorg voor de gehele financiële administratieve en de afhandeling naar alle betrokken partijen, te weten notaris, makelaar, hypotheekverstrekker en verzekeraar. Met name zien wij erop toe dat de benodigde papieren en de toegezegde gelden tijdig bij de notaris belanden. De feitelijke eigendomsoverdracht, waarbij de hypotheek ook echt in werking treedt, kan dan zonder onnodige vertraging plaatsvinden.

Vanzelfsprekend kunt u ook nadat u uw nieuwe woning heeft betrokken bij ons terecht met uw vragen en voor financiële informatie.


Hieronder kunt u ter indicatie berekenen wat u als maximale hypotheek kunt aanvragen bij een hypotheekbank. Let op! Deze berekening is puur indicatief. Neemt u voor een deskundig advies contact met ons op.